2012.01.05.
12:39

Írta: Bioguru

A spirulina alga a vegetáriánusok hű társa

 A spirulina igen magas fehérjetartalma miatt ideális helyettesítője a húsoknak. A spirulina alga fehérje szintje ugyanis akár 60%-kal magasabb, mint a húspótlóként legtöbbször alkalmazott szójababé. 

Teljesen természetes, bio étrendkiegészítő

A spirulina természetes növényi fehérjét tartalmaz, mely tápanyag a kiegyensúlyozott vegetáriánus vagy vegán táplálkozás elengedhetetlen részét képezi. A spirulina előállításához nem szükséges kockázatos vegyi anyagokkal emberi és állati kísérletek végrehajtása, hiszen az algák természetes környezetükből egy öko-rendszer részeként kerülnek hozzánk, évszázados tapasztalatok bizonyítják hatékonyságukat.

Az aztékok “Erőt Adó Tápláléka”

Évszázadokkal ezelőtt már az aztékok és a maják is felismerték a spirulina alga jelentős tápértékét, valamint gyógyító tulajdonságait és rendszeresen fogyasztották ezt a kiváló növényi tápanyagforrást. Egyfajta “energiabomba” volt számukra, amely segítségével gyorsan energiához jutottak és állóképességük növekedett. Sajnos a spanyolok brutálisan véget vetettek a fejlett azték kultúrának, és sok más értékkel együtt a spirulina használata is feledésbe merült. 

Az újra-felfedezés

1964-ben, egy belga botanikus, Jean Leonard, rátalált erre a lenyűgöző apró algára. Széleskörű kutatások hamar újra feltárták azt, amit az aztékok hosszú idővel ezelőtt már tudtak – a spirulina az egyik leggazdagabb vitamin- és ásványi anyag forrás, amely a természetben előfordul. Ezek után nem meglepő, hogy az 1974-es Világ Élelmezési Konferencián az Egyesült Államok a spirulinát a legjobb jövőbeni táplálékforrás alternatívájának nyilvánította. 
A modern időkben a spirulina világszerte mint “a természet egyik leggazdagabb tápanyagforássa” lett ismert. Naponta emberek milliói fogyasztják a spirulinát energia-, állóképesség- és a jó közérzet forrásaként.
 
Azóta a spirulina alga egyre több és több emberhez jut el, felváltva a mesterséges színezékeket, ízesítőket tartalmazó vitaminkészítményeket. Természetességének köszönhetően bárki fogyaszthatja, kismamák és kisgyermekek egyaránt, de még háziállatainkat is erősíthetjük vele. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalga.blog.hu/api/trackback/id/tr273521564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása