A spirulina igen magas fehérjetartalma miatt ideális helyettesítője a húsoknak. A spirulina alga fehérje szintje ugyanis akár 60%-kal magasabb, mint a húspótlóként legtöbbször alkalmazott szójababé.
Teljesen természetes, bio étrendkiegészítő
A spirulina természetes növényi fehérjét tartalmaz, mely tápanyag a kiegyensúlyozott vegetáriánus vagy vegán táplálkozás elengedhetetlen részét képezi. A spirulina előállításához nem szükséges kockázatos vegyi anyagokkal emberi és állati kísérletek végrehajtása, hiszen az algák természetes környezetükből egy öko-rendszer részeként kerülnek hozzánk, évszázados tapasztalatok bizonyítják hatékonyságukat.
Az aztékok “Erőt Adó Tápláléka”
Évszázadokkal ezelőtt már az aztékok és a maják is felismerték a spirulina alga jelentős tápértékét, valamint gyógyító tulajdonságait és rendszeresen fogyasztották ezt a kiváló növényi tápanyagforrást. Egyfajta “energiabomba” volt számukra, amely segítségével gyorsan energiához jutottak és állóképességük növekedett. Sajnos a spanyolok brutálisan véget vetettek a fejlett azték kultúrának, és sok más értékkel együtt a spirulina használata is feledésbe merült.
Az újra-felfedezés